tisdag 14 september 2010

Inte en Bellman-historia...

                                                                        






Idag fick vi besök av Tobbe och Bellman.

Tyvärr var Bellman lite bakis och vid andra porträtt-sittningen somnade han, flaska i hand, på golvet.

Tobbe däremot tog tag i våran blåa glob, höll den varsammt i sina två händer i en hel halvtimme.

Allt för Konstens Skull.

Lelle hälsade på från Huset och nämnde att hans släktingar kommer på besök nästa helg. Så det blir familjeporträtt-målning nästa söndag.

Igår mötte 4 porträtt-målare upp vid Skarpnäcks Kulturhus och målade av Romer. Bilderna kommer senare i veckan. Laszlo, Britt-Marie, Ylva och Örjan - stort Tack för att ni företrädde Skarpnäcksateljén så fint!

Vill påminna om krokin hos Kim på Folkkulturcentrum i Ropsten nu på torsdag den 16 september 13-15. Den är gratis och ingår i deras Öppet Hus-vecka. Efter krokin blir det nämligen pröva på drop-in porträtt 15-17. Välkomna att deltaga som målare eller porträttmodell, helst bådadera!

Ni som har lust att delta i en extra-insatt Concert de Croquis då Hanna ska ge sig på rörelse till live-musik. hör av er på: 0706-705397.

Detta är en övning inför höstens första workshop på Folkkulturcentrum i Ropsten, torsdag och fredag den 21 och 22 oktober 10-15 och 10-14 med Concert de Croquis båda dagarna; första dagen lugnt och sansat (Kims kroki ingår),andra dagen lite vildare.

För övrigt blir upplägget identiskt med vårens Commedia dell´arte workshop - även om det nu inte handlar om teater är det ändå en performance. Improviserad och anpassad till konstnärernas behov såtillvida att händelseförloppet stannas upp alltifrån en halv till tre minuter.

Hur ofta har man inte velat teckna och måla av en teaterscen, en dansföreställning, mim... nu har vi chansen - vi iscensätter, vi målar.


a









































                                                                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar