onsdag 29 september 2010

En hel massa utställningar och planer inför den närmaste framtiden!




Hej Allihopa , Tillbaka från Dalarna, närmare bestämt Tällberg, där jag och smyckeskonstnärinnan Pamela Wilson ställde ut måleri, collager och smycken.
Det gick tillräckligt bra för att vi ska kunna överleva ett tag till.
G , som körde oss upp dit, underhöll oss med pianospel och allmänt uppmuntrade en något nedstämd V då hon i sin infantila villfarelse upplevde känslor av övergivenhet och uppgivenhet för att hon bara sålde 2 grejer. Han sa helt enkelt: du är skit dålig, därför vill ingen köpa dina tavlor. Och då vände humöret uppåt igen på vägen hem genom en regnig, kall natt. Bilden nedan är från Bystugans Stora Årliga Utställning.




Frederiks utställning slutade tyvärr idag, den var värd mer än en vecka.
Guns skulpturer ska visas tillfälligt i Skarpnäcks Kulturhus Bibliotek med liten drink och tilltugg måndagen den 4 oktober 16,30. Och Kulturhuset erbjuder oss även en rolig utställning V och andra på kulturrådet där valt ut: en Collage utställning.



Alla vi som målat porträtt i Skarpnäcks Ateljén är nu inbjudna att delta med 1-5 porträtt, i första hand målningar med dramatiska motiv: Nikisha i peruk, Tobbe som sitter med mamma, hammare och såg.
V i vacker klänning, en eller flera försupna Bellmans, Gycklare, parporträtt... Likheterna är mindre viktiga i galleri sammanhanget än att det är bra måleri.
Så, alla ni som hittat ut till oss och målat stort som litet, hör av er!!! Förhandsvisning på Galleriet på Karlbergsvägen 54 torsdagen den 14 oktober, utställningsperioden: 14-28 oktober.

Eftersom V blivit erbjuden en vistelse på en Grekisk ö för att fördjupa sig i ett visst manuskript, behöver vi veta så snart som möjligt hur många vill anmäla sig till Måla Myter Workshoppen på Folkkulturcentrum i Hjorthagen i november. Allt får planeras före avresan nämligen.
Det finns fortfarande några platser kvar till höstens Concert de Croquis: torsdagen 21 oktober 10-15 och fredagen den 22 oktober 10-14.30.

Då V rusade iväg till Kista Konst Mässan i söndags, blev inte alla målningarna från ateljén dokumenterade.
Nikisha kom med 2 kompisar, Tobbe och Mor kom också, uppkläda i arbetar utrustning och med leopard mantel runt axlarna. Tack för alla härliga påhitt! Sånt uppskattas sannerligen hos oss.

Vill även passa på att säga, på Karlbergsvägen 54 pågår just nu en vacker utställning från Bergslagen. Tom lördag. Tbana St.Eriksplan.
Just nu går det inte att ladda ner och föra över bilderna. Ska lista ut hur det ska göras från och med nu. Titta gärna in lite senare i veckan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar