måndag 19 april 2010

"Arbetarklassens sista hjältar"



Vad har Arbetarklassens sista hjältar att göra med porträtt drop-in i Skarpnäck?
Lennart, alias Pantalone, regisserar en pjäs på Rosenlundsteatern om en bedrövlig konstnär vars planer på att hänga sig själv (i ateljen) avstyrs tillfälligt av uppdykande av en förgrämmd och antagligen knarkande son.
Dessa två, far och son, övade på replikskiften i porträttstolarna, under tiden som vi målade av dem.
Porträtten kan användas i programbladet, eller visas i foayen.
Intressant är, att Laszlo, som inte riktigt hängde med i ordväxlingarna, målade en "far" som såg betydligt mer tillfreds med livet än den fadern vi andra målat av!
Vanja dök upp och satt återigen för oss innan teatersällskapet anlände.
Theresa (12) målade Vanja. Britt-Marie målade Theresa. Ylva målade Far och Son inbegripna i en dyster framtidsprognos, Veronica målade Far och Son ditto. Resultaten ser ni här.

Under hösten kommer vi att hålla ett antal workshops på Folkkulturcentrum i Ropsten. Commedia Dell Arte upplägget i slutet av mars upprepas då med olika inriktningar:
Concert de Croquis: modellen rör sig och pausar 30 sekunder - 3 minuter, till levande musik, varvid en dynamisk korsbefruktning musik, rörelse, avbildning, uppstår.
Teater för Konstnärer: Iscensättning av teater, myter (t.ex. Icarus, Leda och Svanen).
Buhto dans: mini workshop i Buhtodansens hemligheter. En initiering i denna märkliga konstform. En chans att teckna och måla av Japansk inåtvänd rörelse.


Information om ovanstående evenemang kommer att finnas i Folkkulturcentrums programblad inför hösten. Anmälningar till Folkkulturcentrum och Veronica.

På grund av askmolnet, är Concert de Croquis inställt den 23 april. Modellen kunde inte flyga över från Paris och Nicole arbetar under veckorna.
Nästa tillfälle blir 8 maj. Mer om detta senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar